Yaz ayları ile birlikte hayatımızın bir parçası haline gelen havuzların temiz ve hijyenik olması artık en önemli standartlarımızdan birisi olmaktadır. Özellikle çocuklu ailelerin en üst seviyede hassas oldukları bu konu günümüzde birçok otel, sosyal tesis ve sitelerde en önemli konu olmuştur.

Bir havuzda temizliği ve hijyeni sağlamak için, öncelikle yüzme havuzunun kimyasal dengesi ölçülüp standartlarda olması sağlanmalıdır, Sonrasında ise (üstü açık olduğu için) dışarıdan gelen her türlü toz, bakteri, poşet, ağaç yaprak ve parçaları ile çeşitli partiküller ve yabancı maddelerden arıtmamız gereklidir.

Havuzun kimyasal dengesini oluşturmak için kullanılan çeşitli kimyasal ürünleri mevcuttur. Havuz kimyasallarını kullanmadan önce havuzun suyunu dengede tutmak ve su tahlillerine bağlı olarak kimyasal ilaveleri gerekebilir. Havuz suyunun sık sık tahlilleri yapılmalı, Tahlillerin sonuçlarına göre havuz kimyasalları kullanılmalıdır. Ayrıca, özel durumlarda ilave kimyasallar gerekir. Bu denge hem suda oluşacak mikroplara karşı hem de suyun berraklığı açısından önemlidir. Günümüzde en sık yapılan tahliller pH ve klor testleridir. Havuzun bu değerlerini parametrelerin içerisinde tutmak amacı ile, haftalık, günlük, gerektiğinde günde birkaç kez, kullanım ve çevre şartlarına bağlı olarak, yapılması gerekir. Ortaya çıkan sonuçlara göre gerekli kimyasalları kullanmak gerekir.

Yüzme havuzunda bulunan yabancı maddeleri ve fiziksel kirlilikleri arıtmak için havuz suyunun filtrelerden geçirmek en bilindik ve doğru yoldur. Eğer sirkülasyon sistemi çalışmıyor ise veya verimli çalışmıyorsa, havuz kimyasallarından gerekli verim alınamaz.

Havuz Kimyasallarını Kullanımda Dikkat Edilecek Hususlar

• Etiketleri ve kullanım talimatını dikkatlice okuyun
• Havuz Kimyasallarını verilen programa göre sırasıyla havuza atın.
• Bu kimyasalları suyla karıştırırken mutlaka önce suyu koyun.
• Serin, kuru ve havalandırması olan bir yerde saklayın
• Çocuklardan uzak tutun.
• Havuz kimyasallarına ateş ile yaklaşmayın, etrafında sigara içmeyin
• Gözlere temas halinde ve Diğer Durumlarda Bol Suyla Yıkayarak Derhal Doktora Başvurun.